Πλαστικές επεμβάσεις ανά ηλικία

Κάθε χρόνο χιλιάδες άντρες και γυναίκες επιλέγουν να κάνουν μια πλαστική επέμβαση, εκπληρώνοντας την ανάγκη της αλλαγής. Η ευκολία, που χαρακτηρίζει μια πλαστική επέμβαση, καθιστά δύσκολη την ανάλυση των όποιων δημογραφικών στοιχείων. Παρ’όλα αυτά, οι κατηγορίες των επεμβάσεων μπορούν, σε μια γενική κλίμακα, να μοιραστούν σε συγκεκριμένες ηλικίες.

generations

Η αναμόρφωση της μύτης κυμαίνεται μεταξύ ασθενών ηλικίας 13-19, για το λόγο ότι η μύτη, με την οποία γεννιόμαστε, παραμένει ίδια για όλη μας τη ζωή. Το κύριο σχήμα της και η δομή της παραμένουν ίδια, συγκριτικά με άλλα σημεία του σώματος, τα οποία μπορεί να αλλάξουν με το χρόνο, τις διατροφικές συνήθειες κ.α. Για το λόγο αυτό, πολλά άτομα επιλέγουν τη ρινοπλαστική στο στάδιο της ενηλικίωσης, εισερχόμενοι σε μια νέα φάση της ζωής τους, όπως η έναρξη του πανεπιστημίου και η επέκταση του κοινωνικού τους κύκλου.

Από την άλλη, η αυξητική στήθους αποτελεί επιλογή ατόμων, που έχουν περάσει το στάδιο της εφηβείας και κυμαίνονται σε ηλικίες μεταξύ 20-29 χρόνων. Το στήθος έχει ήδη διαμορφωθεί μέχρι αυτήν την ηλικία, ενώ το μέγεθος και το σχήμα βρίσκονται σε ολοκλήρωση. Φυσικά, μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, είτε από την αύξηση βάρους της εγκυμοσύνης, είτε από τη χρήση του στηθόδεσμου, οι οποίες όμως είναι απρόβλεπτες. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο, η εικόνα για μια γυναίκα είναι πολύ σημαντική, οπότε και αναζητούν την αύξηση του στήθους τους, για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να εξισορροπιστούν με το γυναικείο πρότυπο τους.

Μόλις οι άντρες και οι γυναίκες φτάνουν την ηλικία των 30, ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται. Παρατηρείται αλλαγή στον τρόπο που το σώμα αποθηκεύει το λίπος ακόμη και αν γυμνάζονται τακτικά ή ακολουθούν την ίδια διατροφή. Μια από τις λύσεις, στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι η λιποαναρρόφηση. Πολλές νέες τεχνικές έχουν αναπτυχθεί, με τη λιποαναρρόφηση όμως να αποτελεί την πιο διαχρονική και παράλληλα αποτελεσματική λύση.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας αντιλαμβανόμαστε τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης, κυρίως γύρω από τα μάτια και το μέτωπο. Σε αυτές τις περιοχές το δέρμα αρχίζει να ζαρώνει δίνοντας μια θλιμμένη και ταλαιπωρημένη εμφάνιση. Γι’αυτό και δε προκαλεί έκπληξη πως ασθενείς ηλικίας μεταξύ 40-45 χρόνων επιλέγουν πλαστικές επεμβάσεις στα βλέφαρα και/ή ανόρθωση των φρυδιών, θέλοντας να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης.

Τέλος, το λίφτινγκ είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικασία για τις ηλικίες 55+. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πολλά σημεία του προσώπου, στα οποία πρέπει γίνει κάποια επέμβαση. Τα μάγουλα, οι γωνίες του στόματος, το πηγούνι και ο λαιμός είναι τα μέρη του προσώπου που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή.

Φυσικά, οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλουν, άσχετα με την ηλικιακή ομάδα, που ανήκει. Ποια επέμβαση πιστεύετε πως απευθύνεται στην ηλικία σας;

Leave a Reply