Πιθανά σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε πλαστική επέμβαση

Όταν συναντήσετε κάποιον που έχει υποβληθεί πρόσφατα σε μία πλαστική επέμβαση, πιθανώς θα σας πει ότι ήταν σωστή επιλογή. Αν και αυτές οι αποφάσεις χρειάζονται πολύ σκέψη, συνήθως οι εν δυνάμει ασθενείς τείνουν να αποφασίζουν αν θα προχωρήσουν σε μία αισθητική χειρουργική επέμβαση όταν κλείνουν ραντεβού με τον πλαστικό χειρούργο. Εδώ είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα σενάρια, που μπορούν να σας οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση.FACE

  • Πόσο χρονών νομίζεις ότι είμαι;

Τα σημάδια της γήρανσης είναι μία αργή διαδικασία, οπότε είναι δύσκολο να τα παρατηρήσετε στο σώμα σας. Ωστόσο, όταν κάποιος κάνει λάθος για την ηλικία σας, αυτό συχνά λειτουργεί σαν “αφύπνιση” στο μυαλό σας. Πολλοί άνθρωποι, αποφασίζουν να προβούν σε μία πλαστική επέμβαση για να ταιριάζει η εξωτερική τους εμφάνιση με αυτό που νιώθουν. Δηλαδή, αν κάποιος αισθάνεται ενεργητικός και δραστήριος σαν να είναι 40 χρονών, αλλά κάποιος από το περιβάλλον του του πει πως φαίνεται για 50, συνειδητοποιεί ότι η εξωτερική του εμφάνιση δεν είναι σύμφωνη με αυτό που νιώθει.

  • Επιλόχια κατάθλιψη

Η γέννηση ενός παιδιού φέρνει μεγάλη χαρά στις γυναίκες, όμως η απώλεια βάρους και η επαναφορά της σιλουέτας της είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Ακόμη και με σωστή διατροφή και άσκηση είναι πολλές φορές αδύνατο να απαλλαγούν από το επιπλέον λίπος και την χαλάρωση του δέρματος. Γι’ αυτό πολλές φορές οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις όπως η αύξηση μαστού, η λιποαναρρόφηση ή η κοιλιοπλαστική.

  • Social Media

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η αύξηση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης (social media), έχει ωθήσει πολλούς ανθρώπους στο γραφείο κάποιου πλαστικού χειρουργού.  Πριν την έλευση του διαδικτύου οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν να δημοσιεύουν κάπου τις φωτογραφίες τους. Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με τις εικόνες του εαυτού μας καθώς είμαστε διαρκώς online, και μερικές φορές οι φωτογραφίες μας δεν είναι έτσι όπως θα θέλαμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούμε στις φωτογραφίες τις ρυτίδες ή την χαλάρωση του δέρματος ή οτιδήποτε άλλο που δεν μας αρέσει, και έπειτα έρχεται το ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό.

  • Μία σημαντική αλλαγή της ζωής

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα ενός ατόμου μπορουν να οδηγήσουν στην απόφαση μίας πλαστικής επέμβασης. Για παράδειγμα, αν κάποιος άφησε την δουλειά του, ένα νέο εργασιακό περιβάλλον θεωρεί ότι είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, και με καύτερη εμφάνιση θα μπορεί να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους. Ίσως μία μετακόμιση σε άλλη πόλη ή χώρα είναι μία αφορμή για μία πλατική επέμβαση εφόσον κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει τα νέα άτομα τα οποία πρόκειται να γνωρίσει. Σε κάθε περίπτωση, η πλαστική χειρουργική μπορεί να προσθέσει μία νέα διάσταση σε κάποιο μεγάλο γεγονός της ζωής.

Leave a Reply