Κάνουν οι άνδρες αισθητικές επεμβάσεις;

Αν και η πλειονότητα των αισθητικών επεμβάσεων γίνονται από γυναίκες, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ανδρών που επιλέγουν να κάνουν κάποια επέμβαση που αφορά την αισθητική χειρουργική. Μία έκθεση αναφέρει ότι από το 1997 σημειώνεται αύξηση 88% στις αισθητικές επεμβάσεις που γίνονται από άνδρες, και μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Χειρουργικής (AACS), επιβεβαιώνει ότι το 12% των ανδρών σχεδιάζουν να κάνουν κάποια αισθητική επέμβαση το μέλλον.

ΑΝΤΡΕΣ1

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυξάνεται η ζήτηση των αισθητικών επεμβάσεων από τους άνδρες. Ο γάμος (και η θέληση ενός άνδρα να είναι αρεστός απέναντι στην σύζυγό του) είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που αυξάνεται η ζήτηση της αισθητικής χειρουργικής. Επίσης, ακόμα ένας σημαντικός λόγος, είναι η καριέρα και το εργασιακό περιβάλλον, καθώς οι άνδρες πιέζονται ώστε να διατηρήσουν ένα νεανικό look.

Οι πιο περιζήτητες αισθητικές επεμβάσεις για τους άνδρες είναι το botox, η μεταμόσχευση μαλλιών και οι μικροεπεμβάσεις.

Οι χειρουργοί υποστηρίζουν πως οι άνδρες είναι πιο συνετοί όσον αφορά την αισθητική χειρουργική και προτιμούν επεμβάσεις με μικρό χρονικό διάστημα αποκατάστασης και σύντομα αποτελέσματα.

Η αποτρίχωση με laser και η λιποαναρρόφηση, είναι επίσης στην λίστα με τις 5 πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για τους άνδρες, σύμφωνα με την AACS.

Στις επεμβάσεις του σώματος, όπως η λιποαναρρόφηση, οι άνδρες συχνά επικεντρώνονται σε σημεία όπως το κάτω μέρος της πλάτης και η κοιλιά, γνωστό και ως «σωσίβιο»

Επίσης άλλο ένα σημείο το οποίο πολλοί άνδρες κάνουν λιποαναρρόφηση είναι το σημείο κάτω από το πηγούνι (ο λαιμός).

«Μετά την επιτυχή προσπάθεια απώλειας βάρους, έχασα 30 κιλά και αποφάσισα να κάνω μία μείωση στη περιοχή του λαιμού σε ηλικία 47 ετών» δήλωσε ο κος Lind. «Πιο συγκεκριμένα, λιποαναρρόφηση και σύσφιξη των μυών του λαιμού μου».

Ένα χρόνο αργότερα από την επέμβαση ο Lind είπε: «Έχω διατηρήσει το βάρος μου και νιώθω υπέροχα».

Leave a Reply