Τι είναι το χημικό πήλινγκ;

Περιγραφή

Το χημικό πήλινγκ ενισχύει την ποιότητα του δέρματος αφαιρώντας τα κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα. Σκοπός είναι να αποκτήσει το δέρμα μία πιο λεία υφή. Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για άτομα που έχουν ατέλειες στο πρόσωπό τους, δηλαδή ρυτίδες, άνιση μελάγχρωση ή ακμή.

Διάρκεια

1 έως 2 ώρες

Παρενέργειες

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το χημικό πήλινγκ είναι προσωρινή ευαισθησία στον ήλιο, ερυθρότητα, κάψιμο, πόνος, φαγούρα, και δυσφορία (το πόσο έντονες μπορεί να είναι οι παρενέργειες διαφέρει σε κάθε περίπτωση).

Ανάρρωση

Η δυσφορία και το οίδημα θα πρέπει να υποχωρήσουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Όσοι έχουν κάνει χημικό πήλινγκ πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά αντιηλιακό και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο. Επίσης, το δέρμα θα πρέπει να έχει επουλωθεί αρκετά πριν χρησιμοποιηθεί μακιγιαζ.

Κίνδυνοι

Κάποιοι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν είναι ο μόνιμος αποχρωματισμός, τυχόν λοιμώξεις και ουλές. (Οι κίνδυνοι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το τύπο του χημικού πήλινγκ).

Διαδικασία

Περίπου 2-3 εβδομάδες πριν αποφασίσετε να κάνετε χημικό πήλινγκ, θα πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας καθαρίζοντας το δύο φορές την ημέρα και εφαρμόζοντας ειδική ενυδατική κρέμα και αντιηλιακό. Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας, το χημικό πήλινγκ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου.chemicalPeel

Leave a Reply