Αφαίρεση ελιάς

Η αφαίρεση ελιάς προσφέρει σε πολλά άτομα τη δυνατότητα να απαλλαγούν από ανεπιθύμητες ελιές, που έχουν στο σώμα τους.
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές.
Για παράδειγμα, μια αφαίρεση ελιάς μπορεί να γίνει με χειρουργική επέμβαση αλλά και με θεραπεία με λέιζερ.

1094192_orig

Η συγκεκριμένη επέμβαση διαρκεί από δεκαπέντε(15) λεπτά, μέχρι και μια(1) ώρα.
Οι παρενέργειες, που μπορεί να υπάρξουν από μια τέτοια επέμβαση, είναι ο ερεθισμός του δέρματος, καθώς και η δημιουργία σημαδιού, το μέγεθος και η ένταση του οποίου, ποικίλει.
Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει αμέσως, χωρίς να χρειάζεται κάποιο διάστημα ανάρρωσης. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, που θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν.
Η αφαίρεση ελιάς μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή τραυματισμό κάποιων νεύρων, ενώ μπορεί ακόμη να υπάρξει αλλεργική αντίδραση κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Η μέθοδος, που θα επιλεχθεί για την αφαίρεση ελιάς, καθορίζεται από το χειρούργο και εξαρτάται από το είδος και την κατάσταση της ελιάς.
Μια «ξυριστική» τομή χρησιμοποιείται, συνήθως, για προεξέχουσες ελιές.
Μόλις το δέρμα γύρω από την ελιά μουδιάσει, η ελιά, που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος, αφαιρείται με ένα νυστέρι. Σε περίπτωση που η ελιά είναι επίπεδη (δεν προεξέχει δηλαδή) ή υπάρχει η πιθανότητα μελανώματος, προηγείται βιοψία. Με αυτή τη μέθοδο, ο γιατρός αφαιρεί όλο το βάθος της ελιάς και στη συνέχεια η πληγή ράβεται.
Επειδή το λέιζερ σφραγίζει τα αιμοφόρα αγγεία και εξατμίζει τους ιστούς, που απορροφά, δεν υπάρχει ανάγκη για τομή και ράμματα, εφόσον ο ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία με λέιζερ. (Οι τρίχες, που πολλές φορές εμφανίζονται στην επιφάνεια μιας ελιάς, μπορούν να αφαιρεθούν, μόνιμα, μόνο με τομή ολόκληρης της ελιάς).

Leave a Reply