Έφηβοι και πλαστικές επεμβάσεις

Στατιστικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, δείχνουν μία μείωση του συνολικού αριθμού των αισθητικών επεμβάσεων στους έφηβους (κάτω των 18 ετών) που έκαναν αισθητική επέμβαση. Το 2012, οι χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και της αποτρίχωσης με λέιζερ και τα χημικά peeling, ήταν οι πιο δημοφιλείς, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS). Η πιο συχνά εκτελεσμένη χειρουργική επέμβαση για αυτή την ηλικιακή ομάδα, το 2012, ήταν η αισθητική χειρουργική επέμβαση στο αυτί (Ωτοπλαστική). Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, πως για κατάλληλα επιλεγμένους εφήβους ασθενείς, η αισθητική πλαστική χειρουργική μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Αξιολογώντας Εφήβους για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική

Δεδoμένου ότι η Ανώτερη Κοινότητα της Αμερικάνικης Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής πιστοποίησε χειρούργους που ειδικεύονται στην αισθητική χειρουργική, η Αμερικάνικη Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής προσφέρει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγηση των εφήβων, οι οποίοι σκέφτονται την αισθητική πλαστική χειρουργική και είναι οι εξής:

  • Αξιολόγηση της σωματικής κατάστασης (ωριμότητας): Η επέμβαση σε ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως, θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξή του και να αναιρέσει τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης κατά τα επόμενα έτη.
  • Εξερευνήστε τις προσδοκίες σας: Όπως και με οποιονδήποτε ασθενή, τα νεαρά άτομα θα πρέπει να εκτιμούν τα οφέλη και τους περιορισμούς της προτεινόμενης χειρουργικής επέμβασης και να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Διερευνήστε κινδύνους και τον αναμενόμενο χρόνο αποκατάστασης: Οι έφηβοι και οι γονείς τους πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης, τους μετεγχειρητικούς περιορισμούς στην δραστηριότητα και τους τυπικούς χρόνους αποκατάστασης.

teen_botox

 

Κοινές διαδικασίες Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής για Εφήβους

Οι παρακάτω είναι από τις πιο κοινές χειρουργικές διαδικασίες που εκτελούνται σε όσους είναι κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικάνικης Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής:

  • Ωτοπλαστική: Η χειρουργική επέμβαση στο αυτί ήταν η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση το 2012 για τους εφήβους. Η χειρουργική επέμβαση στο αυτί συχνά συνιστάται για παιδιά, καθώς σχεδόν η ολική ανάπτυξη στο αυτί πραγματοποιείται στην ηλικία των πέντε ή έξι ετών. Η διόρθωση των αυτιών πριν το παιδί εισαχθεί στο σχολείο, βοηθάει στην εξάλειψη των  ψυχολογικών τραυμάτων από τα πειράγματα των συμμαθητών.
  • Ρινοπλαστική: Ο ανασχηματισμός της μύτης είναι η αισθητική χειρουργική διαδικασία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην εφηβική ηλικία. Μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν η μύτη έχει ολοκληρώσει το 90% της ανάπτυξής της, η οποία μπορεί να προκύψει από την ηλικία των 13 ή 14 στα κορίτσια και 15 ή 16 στα αγόρια.
  • Μείωση του στήθους: Μείωση εκτελείται συχνά σε κορίτσια με υπερβολικά μεγάλο στήθος που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και τον ώμο, καθώς και να περιορίσει τη σωματική δραστηριότητα. Η μείωση του στήθους συχνά καθυστερείται μέχρι τα στήθη να έχουν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη.
  • Διόρθωση στην ασυμμετρία του στήθους: Χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν το ένα στήθος διαφέρει σημαντικά από το άλλο, είτε στο μέγεθος ή στο σχήμα. Εκτός από περιπτώσεις ασυμμετρίας και ανοικοδόμησης μετά από τραύμα, οι Ομοσπονδιακοί Κανονισμοί απαγορεύουν τα εμφυτεύματα στήθους για έφηβους κάτω των 18 ετών.
  • Θεραπεία Γυναικομαστίας: Σε ορισμένα έφηβα αγόρια, η υπερβολική ανάπτυξη του στήθους (Γυναικομαστία), μπορεί να γίνει ένα σημαντικό ψυχοκοινωνικό πρόβλημα. Ο ιστός μπορεί να αφαιρεθεί για να επιτευχθεί ένα πιο αρρενωπό σωματικό περίγραμμα.

 

 

Leave a Reply