Κοιλιοπλαστική

Περιγραφή

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση, που προσφέρει επίπεδη κοιλιά, αφαιρώντας περιττό δέρμα(το οποίο μπορεί να έχει δημιουργηθεί από κάποια λιποαναρρόφηση) και περιττό λίπος, επιτυγχάνοντας παράλληλα σύσφιγξη των μυών της κοιλιάς.

Διάρκεια

Η κοιλιοπλαστική, σαν επέμβαση, μπορεί να διαρκέσει από δυο(2) έως πέντε(5) ώρες. Αν η κοιλιοπλαστική αφορά μεμονωμένο τμήμα, η επέμβαση διαρκεί πολύ λιγότερο.

Παρενέργειες

Οι ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν παροδικό πόνο, πρήξιμο, μελάνιασμα, τράβηγμα ή μούδιασμα στην περιοχή της κοιλιάς(επιφανειακά στο δέρμα), για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.

Tummy-Tuck_procedure-line-art

Ανάρρωση

Έχοντας πραγματοποιήσει κοιλιοπλαστική, θα μπορείτε να επιστρέψετε στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας(δουλειά) σε δυο(2) με τέσσερις(4) εβδομάδες. Για πιο έντονη δραστηριότητα, ίσως χρειαστούν τέσσερις(4) με έξι(6) εβδομάδες. Η επούλωση και η εξαφάνιση των ουλών και λοιπών σημαδιών μπορεί να διαρκέσει από τρεις(3) μήνες μέχρι και δυο(2) χρόνια.

Για να ενισχύσετε την επούλωση των πληγών και να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάρρωσης, προτείνεται η συνταγογραφημένη αγωγή φαρμάκων, αποτελούμενων από φυσικά συστατικά. Η συγκεκριμένη αγωγή βοηθάει, επίσης, την αναζωογόνηση των ιστών και τη θεραπεία των ουλών, ενώ παράλληλα καταπραΰνει ό,ποια αδιαθεσία μπορεί να έχετε.

Κίνδυνοι

Κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι της κοιλιοπλαστικής είναι η μόλυνση και οι θρόμβοι, η ανεπαρκής ανάρρωση με εμφανή σημάδια ή έλλειψη δέρματος. Κίνδυνοι, που τις περισσότερες φορές απαιτούν και δεύτερη επέμβαση.

Αποτελέσματα

Συνήθως τα αποτελέσματα διαρκούν αρκετό καιρό, εφόσον και ο ασθενής ακολουθεί μια ισορροπημένη δίαιτα και ασκείται τακτικά.

Διαδικασία επέμβασης

Συνήθως, ένας χειρούργος κάνει μια μακριά τομή, κατά μήκος της κοιλίας, ακριβώς πάνω από την περιοχή του εφηβαίου. Ακολουθεί μια δεύτερη τομή, η οποία ελευθερώνει τον ομφαλό από τον περιβάλλοντα ιστό. Ο χειρούργος διαχωρίζει το δέρμα από το κοιλιακό τοίχωμα μέχρι τα πλευρά, ανασηκώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι δέρματος, για να αποκαλύψει τους κάθετους μύες της κοιλιάς. Ακολουθεί η σύσφιγξη των μυών, τραβώντας τους πιο κοντά μεταξύ τους και ράβοντάς τους, ορίζοντας τη νέα τους θέση.  Κάποιοι ασθενείς κουβαλούν το μεγαλύτερο μέρος του λίπους, περιφερειακά του ομφαλού. Σε αυτή την περίπτωση, οι γιατροί καταφεύγουν σε μια πιο «μικρή» επέμβαση, και σίγουρα λιγότερο περίπλοκη.

Leave a Reply