Εμφυτεύματα στις γάμπες

Περιγραφή

Τα εμφυτεύματα στις γάμπες αυξάνουν το μέγεθος και ανασχηματίζουν τους μύες της περιοχής. Οι περισσότεροι ασθενείς, επιλέγουν τη συγκεκριμένη επέμβαση, για λόγους ανατομίας και κυρίως ισορροπίας, ενώ κάποιοι άλλοι επιλέγουν αύξηση, με σκοπό να διορθώσουν τυχόν δυσμορφίες, που έχουν προκληθεί από τραυματισμό ή κάποια νευρική ασθένεια, που έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των μυών.

Διάρκεια

Η επέμβαση διαρκεί από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα, για κάθε γάμπα.

Παρενέργειες

Μετά τη επέμβαση, μπορεί να υπάρξει παροδικό πρήξιμο, μελάνιασμα και σύσφιξη του δέρματος.

wpf3f9074b_05_06

Ανάρρωση

Ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του και την καθημερινότητά του, μετά από 2 εβδομάδες. Για πιο έντονη δραστηριότητα, όπως γυμαστική, θα χρειαστούν 4-6 εβδομάδες ή κα παραπάνω.

Κίνδυνοι

Η συγκεκριμένη επέμβαση κρύβει κάποιους κινδύνους, όπως αιμοραγία, μόλυνση, βλάβη νέυρων ή μυών, ασυμμετρία και ολίσθηση.

Αποτελέσματα

Τα εμφυτεύματα στις γάμπες προσφέρουν μακροχρόνια αποτελέσματα. Με τα χρόνια, η γήρανση μπορεί να επιφέρει κυκλοφορικά προβλήματα και κατ’επέκταση, να χρειαστεί αφαίρεση των εμφυτευμάτων.

Διαδικασία

Γίνεται μια τομή κάτω από την πτυχή, που βρίσκεται πίσω από το γόνατο, όπου τοποθετούνται συμπαγή εμφυτεύματα σιλικόνης, στις θήκες, που καλύπτουν τους μύες του γαστροκνημίου, και στη συνέχεια σφραγίζονται με ράμματα. Ανάλογα με τον ασθενή και το αποτέλεσμα, που επιθυμεί, τα εμφυτεύματα στις γάμπες μπορεί να είναι ένα(1) ή δυο(2), σε κάθε πόδι.

Leave a Reply