Μείωση του αντρικού στήθους (Γυναικομαστία)

Αφορά στη μείωση οποιασδήποτε ασυνήθιστης αύξησης του αντρικού μαστού, με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης και/ή αφαίρεση περιττού αδενικού ιστού. Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι γνωστή ως «γυναικομαστία».  Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια(1) ώρα, με τοπική αναισθησία ή γενική, αν το επιθυμεί ο ασθενής.

Διαδικασία

Δημιουργείται μια τομή στη μαύρη περιοχή, που περιβάλει τη θηλή, ή στη μασχάλη. Αδενικοί και λιπώσεις ιστοί αφαιρούνται, για να δημιουργηθεί ένας θώρακας πιο στενός και επίπεδος, συνεισφέροντας σε ένα πιο αρρενωπό περίγραμμα. Η μείωση του αντρικού στήθους, ίσως χρειαστεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση του σημείου.

antras-gynaikomastia__main

Η μείωση του αντρικού στήθους μπορεί να προκαλέσει παροδικό πρήξιμο, μελάνιασμα, κάψιμο της περιοχής, μούδιασμα και πόνο. Φυσικά υπάρχουν και διάφοροι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όπως μόλυνση, συσσώρευση υγρών, τραυματισμός του δέρματος, σακούλιασμα του δέρματος και ασσυμετρία ανάμεσα στα δυο στήθη. Επίσης μπορεί να υπάρξει αλλαγή του χρώματος, ειδικά αν προηγουμένως έχει εκτεθεί στον ήλιο. Τέλος, αν χρειαστεί κόψιμο και αφαίρεση του ιστού, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσει πρόσθετη επέμβαση για την διόρθωση, τυχόν, ουλών.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του και την καθημερινότητά του, κανονικά, σε 3-7 ημέρες. Για πιο έντονη δραστηριότητα θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες. Το πρήξιμο και το μελάνιασμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για ναυποχωρήσει, 3-6 μήνες.

Η μείωση του αντρικού στήθους παρέχει μόνιμα αποτελέσματα. Ωστόσο, η αύξηση βάρους ή η χρήση φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσει μια επανερχόμενη κατάσταση.

Leave a Reply