Πλαστικές επεμβάσεις στην Ελλάδα

Όταν μιλάμε για κοσμητικές επεμβάσεις, οδηγούμαστε στο ερώτημα ποιες χώρες, παγκοσμίως, κατέχει τη μερίδα του λέοντος. Οι πληροφορίες μας αντλούνται από τη Διεθνή Κοινότητα Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Πολλοί θα περίμεναν τις Η.Π.Α να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα, εξαιτίας και της πληθώρας των μέσων, που συνεχώς ωθούν τους ανθρώπους στην αναζήτηση της «τελειότητας». Παρ’όλα αυτά, η διάδοση της κοσμητικής χειρουργικής στην Ασία, αναδεικνύει νικήτρια τη Ν.Κορέα, αφήνωντας τις Η.Π.Α στην έκτη θέση. Συγκεκριμένα, το 20% των γυναικών της Σεούλ, και μόνο, έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση που προτιμάται περισσότερο είναι η βλεφαροπλαστική.

cosmetic surgery greece

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση  προκαλεί η Ελλάδα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ένας από τους λόγους, που μας προκαλεί εντύπωση, εκτός από το μικρό πληθυσμό, είναι τα έντονα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει. Η πιο δημοφιλής επέμβαση, που επιλέγουν οι Ελληνίδες, είναι η αυξητική ή η ανόρθωση στήθους. Επιπλέον, βάσει των στατιστικών, στην Ελλάδα γίνονται οι δεκαπλάσιες επεμβάσεις αυξητικής πέους, απ’ότι στις υπόλοιπες χώρες.

Leave a Reply