Εμφυτεύματα στήθους

Περιγραφή

Η αύξηση στήθους αφορά αλατούχα εμφυτεύματα ή εμφυτεύματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του μεγέθους και του σχήματος του στήθους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε για κοσμητικούς λόγους, είτε για αναδόμηση του στήθους, η οποία έπεται θεραπείας από καρκίνο του μαστού. Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι, που καθορίζουν το είδος των εμφυτευμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν στον κάθε ασθενή, όπως οι στόχοι του ασθενή, η ανατομία του και το κόστος της επέμβασης.

Διάρκεια

Μια τυπική επέμβαση διαρκεί περίπου μια(1) ώρα ή και περισσότερο, ανάλογα με το αν η αύξηση του στήθους περιλαμβάνει και πρόσθετες επεμβάσεις.

breast-implant-placement-info1

Παρενέργειες

Πόνος, πρήξιμο, ουλές και μελάνιασμα, τα οποία όμως είναι παροδικά. Οι ασθενείς πρέπει να διακόπτουν ό,ποια δραστηριότητα αυξάνει την πίεση του αίματος, για τουλάχιστον δυο(2) εβδομάδες. Πιο έντονες δραστηριότητες, όπως γυμναστική, πρέπει να αποφεύγεται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάρρωσης, που διαρκεί τρεις(3) με τέσσερις(4) εβδομάδες.

Ανάρρωση

Το αρχικό διάστημα ανάρρωσης, για αυξητική στήθους με αλατούχα εμφυτεύματα ή εμφυτεύματα σιλικόνης, υπολογίζεται στις τρεις(3) με επτά(7) ημέρες, με τις περισσότερες γυναίκες να επιστρέφουν κανονικά στην καθημερινότητά τους από την πρώτη εβδομάδα. Η έντονη δραστηριότητα πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον δυο(2) εβδομάδες, ανάλογα και με τις οδηγίες του γιατρού. Το πρήξιμο και το μελλάνιασμα μπορεί να διαρκέσει λίγο παραπάνω. Οι ασθενείς συνήθως συμβουλεύονται να αποφεύγουν το κάπνισμα, τουλάχιστον για δυο(2) εβδομάδες, πριν και μετά την εγχείρηση. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Κίνδυνοι

Οι πιθανοί κίνδυνοι κυμαίνονται από τους απλούς (μειωμένη αίσθηση της θηλής, σημάδι στη θηλή), μέχρι και τους πιο σοβαρούς (θηλακώδης συστολή, που χαρακτηρίζεται από σκληρότητα του σήθους, ξεφούσκωμα των εμφυτευμάτων ή αιμοραγία/μόλυνση). Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια διορθωτική επέμβαση στα εμφυτεύματα μπορεί να δώσει τη λύση. Η θέση της τομής και το είδος της τοποθέτησης, μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά το θηλασμό και τη μαστογραφία.

Αποτελέσματα

Τελικά, οι ασθενείς, τις περισσότερες φορές, έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα ισορροπημένο και ενισχυμένο μέγεθος και σχήμα.

Διαδικασία επέμβασης

Διαφορετικές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν, για να μειωθεί ο κίνδυνος ουλών ή άλλων επιπλοκών, όπως: στην τομή της μασχάλης, στην τομή άνωθεν του στήθους, ή στο κάτω μέρος, όπου το στήθος ενώνεται με το θώρακα. Υπάρχει επίσης και η μέθοδος τομής, μέσω του ομφαλού, που επιτρέπει την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ενδοσκοπικά. Ωστόσο, όσοι επιλέγουν την συγκεκριμένη μέθοδο, θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα χειρούργο με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη εγχείρηση. Από τις παραπάνω μεθόδους τομής, αυτές με το λιγότερο κίνδυνο να αποφέρουν ουλές, είναι από το άνω μέρος του στήθους και από τον ομφαλό.

Leave a Reply