Ωτοπλαστική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι;

Η πλαστική επέμβαση των αυτιών, γνωστή και ως ωτοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, τη θέση και τις αναλογίες του αυτιού.

Η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει ένα ελλάτωμα στη δομή του αυτιού, το οποίο υπάρχει εκ γενετής και γίνεται εμφανές με την ανάπτυξη, ή μπορεί να διορθώσει μια παραμόρφωση, που έχει προκληθεί από ατύχημα.

Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα φυσικό σχήμα, ενώ παράλληλα φέρνουν ισορροπία και αναλογία στα αυτιά με το πρόσωπο. Η διόρθωση, ακόμη και μικρών παραμορφώσεων, μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου.

otoplasty2

Προετοιμασία

Το διάστημα πριν την εγχείρηση, ίσως σας ζητηθεί:

  • Να κάνετε κάποιες γενικές εξετάσεις
  • Συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή προσαρμογή υπάρχουσας
  • Να σταματήσετε το κάπνισμα
  • Να μην παίρνετε ασπιρίνη ή άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς μπορεί να ενισχύσουν την αιμοραγία.

Διαδικασία της επέμβασης

  1. Αναισθησία: Φαρμακευτική αγωγή χορηγείται για τη διευκόλυνση του ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τοπική, ενδοφλέβια νάρκωση ή γενική αναισθησία. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.
  2. Η τομή: Η διόρθωση των αυτιών, που προεξέχουν, χρησιμοποιεί χειρουργικές τεχνικές για να δημιουργήσει ή να αυξήσει την αντιελικοειδή πτυχή(ακριβώς μέσα στο χείλος του αυτιού). Οι τομές της ωτοπλαστικής συνήθως γίνονται στην επιφάνεια, πίσω από το αυτί. Όταν χρειάζονται τομές στο μπροστινό μέρος του αυτιού, αυτές γίνονται εντός του χείλους, ώστε να μη φαίνονται. Εσωτερικά, μόνιμα ράμματα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και την προφύλαξη της θέσης του νέου, διαμορφωμένου χόνδρου.
  3. Κλείσιμο της τομής: Εξωτερικά ράμματα κλείνουν την τομή. Κάθε τεχνική γίνεται ξεχωριστά, προσέχοντας να μη παραμορφώσουν άλλες υπάρχουσες δομές και αποφεύγοντας τη μη φυσιολογική επανατοποθέτηση του αυτιού.
  4. Αποτελέσματα: Η ωτοπλαστική παρέχει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα σε περιπτώσεις προεξέχοντων αυτιών, ορατά, όταν και η επίδεση, που στηρίζει το αυτί στο νέο του σχήμα, αφαιρεθεί.

 

Υποψήφιοι ασθενείς

  • Παιδιά: Υγιή, σε ηλικία άνω των πέντε(5) ετών , όπου η ανάπτυξη των αυτιών σχεδόν ολοκληρωθεί. Επίσης, πρέπει να είναι συνεργάσιμα και συνειδητοποιημένα για την επέμβαση που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Έφηβοι και ενήλικες: Υγιείς, μη καπνιστές, αισιόδοξοι και συνηδητοποιημένοι για τα αποτελέσματα της επέμβασης και την επιρροή αυτών στη μετέπειτα ζωή τους.

Leave a Reply