Χειλεοπλαστική – Αυξητική Χειλιών

Η χειλεοπλαστική είναι μια κοσμητική επέμβαση, που βελτιώνει την πληρότητα των χειλιών, χρησιμοποιώντας μια(1) από τρεις(3) διαθέσιμες τεχνικές: ενέσεις, μοσχεύματα ή τοποθέτηση τοπικών «πτερυγίων». Η χειλεοπλαστική, κάποιες φορές, συνδυάζεται με εμφυτεύματα στο πρόσωπο, μπότοξ, χημικά πήλινγκς και φρεσκάρισμα του προσώπου με τη χρήση λέιζερ. Η χειλεοπλαστική μπορεί ακόμα να μειώσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, που μπορεί να εχουν σχηματιστεί, γύρω από το στόμα. Η επέμβαση διαρκεί από δεκαπέντε(15) λεπτά, μέχρι και δυο(2) ώρες.

plastic1

Η χειλεοπλαστική μπορεί να παρουσιάσει κάποιες παρενέργειες, οι οποίες κατα κύριο λόγο οφείλονται σε αλλεργίες, όπως ερεθισμός και ερυθρότητα της περιοχής, πρήξιμο, φαγούρα ή σκληρότητα στο σημείο της ένεσης.  Παρ’όλα αυτά, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει, σχεδόν αμέσως, στην καθημερινότητά του. Οι ασθενείς, που υποβλήθηκαν σε ενέσιμη χειλεοπλαστική, ίσως χρειαστούν 1-2 εβδομάδες ανάρρωσης.

Οι κίνδυνοι, που κρύβει η χειλεοπλαστική, μπορεί να είναι αιμορραγία, ανομοιότητα άνω και κάτω χείλους και μετατόπιση εμφυτεύματος ή αποβολή από το δέρμα. Οι ενέσιμες επεμβάσεις μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν δυσκαμψία στα χείλη, για 2-3 μήνες.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης εξαρτώνται άμεσα από το υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί. Μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή και μόνιμα. Τα ενέσιμα γεμίσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 6 χρόνια.

Διαδικασία

Κολλαγόνο και μεταμόσχευση του ίδου του λίπους του ασθενή, συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με νεότερες ενέσιμες μορφές γεμίσματος. Ανάμεσα στην ποικιλία των τεχνικών, που χρησιμοποιούνται για την αυξητική των χειλιών, είναι και η αναδόμηση των χειλιών με τη χρήση λέιζερ· μια διαδικασία, που δεν περιλαμβάνει εισχώρηση στο δέρμα, η οποία συσφίγγει το φυσικό κολλαγόνο και τον ελαστικό ιστό, κάτω από τα χείλη, ενώ υπάρχει και η δυεισδητική μορφή επέμβασης, που περιλαμβάνει μεγάλες τομές εντός των χειλιών. Παρ’όλο που τα χείλη θα παραμείνουν πρησμένα 3-9 μήνες, μετα την επέμβαση, τα αποτελέσματα αυτής διαρκούν περισσότερο.

Leave a Reply