Ρυτιδεκτομή

Η ρυτιδεκτομή βελτιώνει το γερασμένο και πεσμένο δέρμα του προσώπου, τη χαλαρότητα του σιαγόνα και την πλαδαρότητα του δέρματος του λαιμού, αφαιρώντας το περιττό λίπος, συσφίγγοντας τους μύες και τοποθετώντας το δέρμα σε μια νέα, πιο νεανική θέση. Οι περισσότεροι ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν ρυτιδεκτομή, είναι άνδρες και γυναίκες, άνω των 40, επιθυμώτας να αφαιρέσουν τα εμφανή σημάδια γήρανσης. Μια ρυτιδεκτομή χρειάζεται αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί.

ygrolifting

Μετά τη ρυτιδεκτομή μπορεί να υπάρξουν διάφορες παρενέργειες, όπως πρήξιμο, μελάνιασμα, μούδιασμα και ακαμψία του δέρματος. Ο ασθενής θα νοιώθει το δέρμα τεντωμένο και αφυδατωμένο. Οι άντρες θα πρέπει, μόνιμα, να ξυρίζονται στην περιοχή, πίσω από το αυτό, λόγω της ανατοποθέτησης του δέρματος, που βγάζει τρίχες.

Ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του και την καθημερινότητά του εντός 10-14 ημερών. Θα πρέπει να αποφεύγει την έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον δυο(2) εβδομάδες. Το πρήξιμο διαρκεί 2-3 εβδομάδες. Όσοι έχουν υποβληθεί σε ρυτιδεκτομή θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ, τα καυτά μπάνια και τη σάουνα, για αρκετούς μήνες. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουν την έκθεσή τους στον ήλιο.

Οι κίνδυνοι που κρύβει μια επέμβαση, όπως η ρυτιδεκτομή, είναι η μόλυνση και η αιμμοραγία. Ακόμη, μπορεί να υπάρξει ανεπαρκής επούλωση των πληγών και δημιουργία ουλών. Πιθανή είναι και η ανομοιομορφία στην εμφάνιση των μαλλιών. Τέλος, μπορεί να υπάρξει τραυματισμός νεύρων του προσώπου, κάτι είναι σπάνιο και παροδικό. Τα αποτελέσματα διαρκούν 5-10 χρόνια. Στη συνέχεια θα χρειαστεί επανεξέταση και επανάληψει της επέμβασης.

Διαδικασία

(η θέση των τομών και η ακολουθία της διαδικασίας εξαρτάται από τη δομή του προσώπου, του ασθενή και την τεχνική του πλαστικού χειρούργου). Γενικά, οι τομές ξεκινούν λίγο πάνω από τη γραμμή των μαλλιών, στους κροτάφους, και επεκτείνεται, φυσικά, μέχρι το μπροστινό μέρος του αυτιού, ενώ συνεχίζεται πίσω από το λοβό του αυτιού μέχρι χαμηλά, στο δέρμα του κεφαλιού. Ο πλαστικός χειρούργος ξεχωρίζει το δέρμα από το λίπος και τους μύες που κρύβονται από κάτω, αφαιρώντας λίπος γύρω από το λαιμό, με σκοπό να βελτιώση το περίγραμμα του προσώπου. Στη συνέχεια γίνεται συρραφή του δέρματος του βαθύτερου μυ και της μεμβράνης, τραβώντας το δέρμα προς τα πίσω. Τέλος αφαιρεί το συσσωρευμένο, περιττό δέρμα. Η ρυτιδεκτομή, συνήθως, χρίζει τοπικής αναισθησίας ή ολικής νάρκωσης.

Leave a Reply