Εμφύτευση μαλλιών

Εξαιτίας της ανάπτυξης νέων τεχνικών στην εμφύτευση μαλλιών, το ενδιαφέρον για αυτού του είδους τις επεμβάσεις έχει αυξηθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία.

Κατανόηση της επέμβασης

Η πιο συνηθισμένη επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών, απαιτεί την αφαίρεση και χρησιμοποίηση ενός τμήματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Αν η τομή κλείσει σωστά, το σημάδι αυτής θα είναι δύσκολα εντοπίσιμο. Στη συνέχεια, το κομμάτι που αφαιρέθηκε, διαιρείται σε εκατοντάδες μικρά εμβόλια. Αυτά τα εμβόλια εισέρχονται σε πολύ μικρές σχισμές, στο δέρμα του κεφαλιού. Πρέπει να τοποθετηθούν στην κατάλληλη κατεύθυνση ώστε να «μιμηθούν» το φυσικό τρόπο, με τον οποίο τα μαλλιά μεγαλώνουν. Ενώ συνήθως τα εμβόλια περιέχουν 3-4 τρίχες, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα εμβόλια περιέχουν μόνο 1-2 τρίχες, με σκοπό την επίτευξη μιας πιο φυσικής εμφάνισης.

hair3

Αναμενόμενα αποτελέσματα     

Μετά την επέμβαση, o χειρούργος σας μπορεί να επιλέξει την επίδεση της περιοχής για κάποιες μέρες. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί ράμματα, αυτά αφαιρούνται εντός 10 ημερών. Τη δεύτερη ή τρίτη μέρα, μετά την επέμβαση, πιθανότατα θα μπορείτε κανονικά να πλύνετε και να καθαρίσετε την περιοχή. Μπορεί να νοιώθετε το κεφάλι και το δέρμα σας κάπως «τραβηγμένο», παράλληλα με φαγούρα, συμπτώματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές συμβουλές περί φροντίδας της περιοχής. Το πρήξιμο στην περιοχή της επέμβασης είναι σύνηθες φαινόμενο και δε διαρκεί πάνω από μια εβδομάδα. Είναι πιθανό ο γιατρός σας να σας προτείνει κρύες κομπρέσες για την περιοχή. Η ξηροδερμία στο σημείο της εμφύτευσης είναι άλλο ένα σύνηθες σύμπτωμα και γίνεται ορατό την πρώτη εμδομάδα, μετά την επέμβαση.

Συχνά, οι τρίχες που έχουν εμφυτευθεί, πέφτουν μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων από την επέμβαση. Ωστόσο, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι νέες τρίχες θα χρειαστούν περίπου 4-6 μήνες, για να αρχίζουν να εμφανίζονται, ενώ η πλήρης ανάπτυξή τους επιτυγχάνεται εντός 18-24 μηνών. Επίσης, για την επίτευξη της φυσικής εμφάνισης των μαλλιών, συχνά χρειάζεται η συμπλήρωση κάποιων ανομοιόμορφων περιοχών, η προσαρμογή της γραμμής των μαλλιών, ή η αφαίρεση περιττού ιστού. Αυτές οι επεμβάσεις πρέπει να είναι αναμενόμενες και τις περισσότερες φορές, αναγκαίες.

Μια τέτοια είδους επέμβασης εμφύτευσης, μπορεί να σβήσει τα ό,ποια σημάδια πρόωρης γήρανσης. Η αλλαγή στην εμφάνισή σας σημαίνει αυτόματα και αλλαγή στη ψυχολογία σας.

Leave a Reply