Εμφυτεύματα μαλλιών

Η γήρανση, η κληρονομικότητα και η υπερευαισθησία στη τεστοστερόνη, είναι κάποιες από τις πιο συνηθισμένες αιτίες, που οδηγούν στη δημιουργία φαλάκρας. Εμφυτεύματα μαλλιών μπορούν, εν δυνάμει, να βελτιώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων, που πιθανότατα νοιώθουν ντροπή ή απογοήτευση, με το να έχουν εμφανή σημάδια φαλάκρας. Η συγκεκριμένη κοσμητική επέμβαση, λεγόμενη ως μεταμοσχευση μαλλιων αναδομεί την τρίχα στο δέρμα του κεφαλιού, βελτιώνοντας αισθητά την εμφάνιση των μαλλιών. Η διαδικασία περιλαμβάνει αφαίρεση μαλλιών από το πίσω μέρος και/ή τα πλάγια μέρη του κεφαλιού και τοποθέτηση αυτών, στις αδύναμες περιοχές. Εμφυτεύματα μαλλιών μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 4-6 ώρες, η κάθε συνεδρία, εξαρτώμενη και από το μέγεθος της περιοχής, που πρέπει να καλυφθεί.

Hair-Transplant-Procedure1

Τα εμφυτεύματα μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν κάποιες μετεγχειρητικές παρενέργειες, όπως πονοκέφαλο(εξαιτίας του τραβήγματος του δέρματος του κεφαλιού), εφελκιδοποίηση, μικρή αιμορραγία, μούδιασμα και πρήξιμο, γύρω από τη περιοχή του μετώπου και των ματιών.

Η ό,ποια αδιαθεσία μετριάζεται με ήπια φαρμακευτική χορήγηση. Τα ράμματα από την περιοχή που αφαιρέθηκαν οι τρίχες, αφαιρούνται εντός δυο(2) εβδομάδων. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, σχεδόν, άμεσα, αν και η έντονη δραστηριότητα(γυμναστική κλπ) θα πρέπει να ααποφεύγεται για κάποιες εβδομάδες. Το λούσιμο των μαλλιών της κεφαλής μπορεί να γίνει αφού περάσουν 24 ώρες, από την επέμβαση. Η δημιουργία ουλής, μετά την επέμβαση, είναι ένας από τους κινδύνους της επέμβασης, μαζί με το έντονο μούδιασμα της περιοχής.

Τα εμφυτεύματα μαλλιών προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα. Βελτιώνουν αισθητά την εμφάνιση των μαλλιών, ενισχύοντας παράλληλα την αύξηση των μαλλιών, αρκετούς μήνες μετά την επέμβαση. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σωστή διατήρηση του οπτικού αποτελέσματος, παραπάνω από μια συνεδρείες, μπορεί να είναι απαραίτητες.

Διαδικασία

Τα εμφυτεύματα μαλλιών, σαν διαδικασία, επανατοποθετεί θήλακες τρίχας από ένα παραγωγικό μέρος του δέρματος του κεφαλιού στο μέρος όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα της φαλάκρας. Πριν από αυτή τη διαδικασία, η περιοχή, που θα δωρίσει τους θήλακες, ναρκώνεται. Στη συνέχεια, ένα μέρος της περιοχής αυτής, αφαιρείται με νυστέρι και ράβεται εκ νέου στην καινούργια περιοχή του κεφαλιού. Ανεξάρτητα τμήματα μαλλιών, γνωστά και ως τριχοθυλάκια, αποσπώνται, προσεκτικά, από το αφαιρούμενο κομμάτι του δέρματος, με τη βοήθεια μεγενθυτικού φακού και νυστεριού. Τέλος, μικρές τρύπες δημιουργούνται στην απαιτούμενη περιοχή, με σκοπό να τοποθετηθούν τα νέα τριχοθηλάκια.

Leave a Reply