Εμφυτεύματα κάτω γνάθου

Η συγκεκριμένη επέμβαση προσθέτει προεξοχή και παρέχει ισορροπία στο πρόσωπο του ασθενή, ενισχύοντας την υπάρχουσα δομή της κάτω γνάθου. Από σιλικόνη, λίπος ή μοσχεύματα στα κόκκαλα, τα εμφυτεύματα κάτω γνάθου δημιουργούνται από συνθετικά ή βιολογικά υποκατάστατα. Η αύξηση της συγκεκριμένης περιοχής συμπληρώνει άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ επιπλέον, αναμορφώνει την κάτω γνάθο του ασθενή. Τα εμφυτεύματα κάτω γνάθου, κάποιες φορές, χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας επέμβασης αύξησης του πηγουνιού ή πραγματοποιείται σε συνδυασμό με προγενέστερο λίφτινγκ. Η επέμβαση διαρκεί μια(1) με δυο(2) ώρες.

face-lift_sub6

Οι τυχόν παρενέργειες, που μπορεί να παρουσιάσουν τα εμφυτεύματα κάτω γνάθου, είναι προσωρινό πρήξιμο, μελάνιασμα και μούδιασμα της περιοχής.

Η περιορισμένη μάσηση και η πιθανότητα αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας ή του γέλιου, είναι συνηθισμένες επιπτώσεις και υπάρχουν τις πρώτες εβδομάδες, μετά την επέμβαση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται κατά τη διάρκεια της στοματικής καθαριότητας, όπως χρήση οδοντικού νήματος και βούρτσισμα των δοντιών. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του και την καθημερινότητά του, ετός μιας(1) εβδομάδας. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποφεύγεται η έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον έξι(6) με οχτώ(8) εβδομάδες.

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα εμφυτεύματα κάτω γνάθου είναι κάποιο πιθανό αιμάτωμα, μούδιασμα(που προκαλείται από τραυματισμό νεύρων), υπέρχρωση, ασσυμετρία, τραυματισμός του οστού της κάτω γνάθου και σύσπαση των θυλάκων.

Διαδικασία

Συνήθως, για να τοποθετηθούν εμφυτεύματα κάτω γνάθου, δημιουργούνται εσωτερικές τομές, ακριβώς μέσα στο στόμα, στην κάθε μεριά του κάτω χείλους. Η εύκολη, αυτή, πρόσβαση επιτρέπει στο γιατρό να δημιουργήσει μια θήκη, η οποία θα συγκρατήσει το εμφύτευμα, και παράλληλα θα αποφύγει τη δημιουργία εμφανών ουλών. Για ένα πιο βελτιωμένο περίγραμμα και για πιο σωστό προσδιορισμό της γραμμής του σιαγόνα, το εμφύτευμα του ασθενή τοποθετείται ακριβώς στο κόκκαλο της κάτω γνάθου. Μόλις το εμφύτευμα τοποθετηθεί στην προκαθορισμένη θέση, χρησιμοποιούνται διαλυτά ράμματα, τα οποία συγκρατούν το εμφύτευμα και κλείνουν τις τομές.

Leave a Reply