Δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης σε περιπτώσεις σημαδεμένου δέρματος ή τραυματισμένου από τον ήλιο. Χρησιμοποιείται συχνά για την περιποίηση από σημάδια ακμής ή την αφαίρεση λεπτών ρυτίδων του προσώπου, για μια πιο νεανική εμφάνιση. Η επέμβαση δεν συνηθίζει να αφαιρεί εκ γενετής δερματικές ανωμαλίες, ελιές και σημάδια από εγκαύματα, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση σημαδιών από τατουάζ ή ανεμοβλογιάς. Η επέμβαση δεν διαρκεί παραπάνω από 1μιση ώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών, χρειάζονται παραπάνω από μια συνεδρίες, για την πλήρη θεραπεία.

thumb

Μετά την ολοκλήρωση της εεπέμβασης, υπάρχει περίπτωση να νοιώθεται το πρόσωπο ηλιοκαμένο, με το δέρμα να διατηρεί μια ερυθρότητα, λόγω του ερεθισμού. Η ερυθρότητα αυτή μπορεί να χρειαστεί μέχρι και τρεις(3) εβδομάδες για να υποχωρήσει πλήρως. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του και τη δουλειά του, αποφεύγοντας όσο μπορεί την έκθεσή του στον ήλιο.

Η δερμοαπόξεση, όμως, κρύβει και κάποιους κινδύνους, κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης ή ουλής. Εθνικότητες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα, όπως Ασιάτες, Ισπανοί και άλλοι, μπορεί να εμφανίσουν κηλίδες μετά τη δερμοαπόξεση. Τέλος, φακίδες μπορεί να εμφανιστούν, στο σημείο της επέμβασης.

Μετά από 18 μήνες, οι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση του δέρματος κατά 50-80%.

Διαδικασία

Ο χειρούργος απομακρύνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, ούτως ώστε το νέο, ομαλότερο δέρμα να εμφανιστεί. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μια σκληρής συρμάτινης βούρτσας ή μιας επιφάνειας, αποτελούμενης από τμήματα διαμαντιού, πάνω σε περιστρεφόμενη βάση. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι ο ασθενής να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, όπου η ουλή ή η ρυτίδα δεν είναι ορατή. Η δερμοαπόξεση μοιάζει με την επέμβαση της μικροδερμοαπόξεσης, μόνο που περισσότερα στρώματα δέρματος στοχεύονται για θεραπεία. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή και νάρκωση.

Leave a Reply