Λεύκανση πρωκτού

Τι είναι η λεύκανση πρωκτού;

Αποτελεί μια κοσμητική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα είδος οξέος εφαρμόζεται στη περιοχή του  πρωκτού, αφού προηγηθεί πλήρης αποτρίχωση, και απλώνεται ομοιόμορφα. Ανάλογα με το σκουροδερμία της περιοχής, ίσως χρειαστούν περισσότερες επισκέψεις για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Οι ειδικοί προτείνουν δυο(2) επισκέψεις την εβδομάδα, για οχτώ(8) εβδομάδες. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

anal-bleaching-1024x640

Επιρροές

Σίγουρα, πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν η σκέψη μιας τέτοιας κοσμητικής επέμβασης. Η κύρια επιρροή ήρθε από το χώρο του πορνό. Οι πρωταγωνίστριες των ακατάλληλων ταινιών επιθυμούσαν την καλύτερη εμφάνισητου σώματός τους και κατ’επέκταση των ιδιαίτερων περιοχών.

Με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερες γυναίκες παρατηρούσαν ότι η περιοχή του πρωκτού είχε πιο σκούρα απόχρωση από το υπόλοιπο δέρμα (φαινόμενο, να τονίσουμε, απόλυτα φυσιολογικό). Κατ’επέκταση, πολλές γυναίκες, θέλοντας να δείχνουν ανανεωμένες, αποφάσισαν να επιχειρήσουν λεύκανση πρωκτού.

Η διάδοση των ταινιών πορνό και η εξοικίωση με αυτές, καθώς και αύξηση προβολής των ίδιων των πορνοστάρ, ενίσχυσε την απενοχοποίηση της διαδικασίας. Επίσης, βασισμένοι σε στατιστικά, το πρωκτικό σεξ επιλέγεται αρκετά, με συνέπεια οι γυναίκες να επιθυμούν την καλύτερη δυνατή περιποίηση.

Κίνδυνοι

Πολλοί γυναικολόγοι και δερματολόγοι συμφωνούν πως η λεύκανση πρωκτού δεν αποτελεί μια ακίνδυνη επέμβαση. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνεται από ανειδίκευτο προσωπικό, χωρίς τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις, σε διάφορα κέντρα περιποίησης, όσο καθαρά και αξιόπιστα και αν φαίνονται. Υπάρχουν αρκετές αναφορές για έγκαυμα, ερεθισμό ή ακόμα και τραυματισμό (σημάδι) της περιοχής.

Πολλοί γιατροί αναφέρουν τους κινδύνους που χαρακτηρίζουν αυτήν την επέμβαση. Πιθανές επιπτώσεις είναι το στένωμα της περιοχής, τη δυσκολία σύσπασης του εντέρου και τις εκκρίσεις στη πρωκτική δίοδο. Και σε περίπτωση που το κέντρο περιποίησης δεν είναι καθαρό, υπάρχει ο κίνδυνος του έρπη ή της βακτηριδιακής μόλυνσης.

Ακόμη και όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο γιατρό, υπάρχει κίνδυνος εγκάυματος ή κάποιου σημαδιού. Επίσης, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό. Υπάρχει περίπτωση η περιοχή να έχει διαφορετική απόχρωση από το περιβάλλον δέρμα ή να είναι τελείως λευκή ξεχωρίζοντας από το υπόλοιπο δέρμα. Τέλος, η διαδικασία προσφέρει ένα παροδικό αποτέλεσμα, εννοώντας πως η σκούρα απόχρωση της περιοχής θα επανέλθει μετά από καιρό.

Συμπέρασμα

Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε τη λεύκανση πρωκτού χωρίς να αντιμετώπισετε προβλήματα υγείας. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε τους κινδύνους, που κρύβει μια τέτοια διαδικασία.

One thought on “Λεύκανση πρωκτού

  1. paola

    πολυ καλο και ενδιαφερον αρθρο, ευτυχως που η συγκεκριμενη πρακτικη δεν αντιμετωπιζεται πλεον κατα αυτον τον τροπο αλλα υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν τι εστι λευκασνη πρωκτου και μπορουν να σε βοηθησουν 🙂

Leave a Reply